L2hvdXRza2VsZXRib3V3
SCHRIJNWERKERIJ
Bent U op zoek naar een betrouwbare vakman voor schrijnwerken en timmerwerken?
Al 6 generaties lang bieden wij de beste kwaliteit en een service op hoog niveau.
LEES MEER
HOUTSKELETBOUW
Snelle bouwmethode en energie bewust?
Oneindig veel mogelijkheden met het oog op zuinigheid en kwaliteit.
LEES MEER
INTERIEUR
Uniek maatwerk en design.
Advies en materiaalkeuze naar uw wensen.
LEES MEER
BOUW- EN RENOVATIEWERKEN
Tijd voor een andere kijk?
Ons vakmanschap brengt uw nieuwe droom tot werkelijkheid.
LEES MEER
Vorige
Volgende

HOUTSKELETBOUW

2020
Tegen eind 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen bijna energieneutraal zijn.
Het is een feit dat woningen steeds energiezuiniger moeten zijn, met houtskeletbouw kan dit perfect verwezenlijkt worden.
Houtskeletbouw
Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de dragende delen van een bouwwerk, boven de fundering, samengesteld zijn uit een houtconstructie. Het biedt veelzijdige constructiemogelijkheden, alles wordt op voorhand uitgetekend, berekend en geprefabriceerd in onze eigen atelier. Doordat de bouwconstructies volledig worden voorbereid door onze tekenaars, wordt elke aspect in detail besproken zodat we een passend geheel kunnen realiseren en waardoor we onvoorziene problemen kunnen uitsluiten.
Veelzijdige constructiemogelijkheden
Houtskeletbouw biedt oneindig veel mogelijkheden naar uitvoering toe. Door het gebruik van verschillende houtmaterialen en de nieuwste bevestigingstechnieken kunnen we grote overspanningen en of overkragingen in het ontwerp verwezenlijken. Deze overspanningen berekenen we in eigen beheer zodat we voor elke woning een op maat gemaakt uitvoeringsplan bekomen. Gezien hout een isolerende factor heeft, is het risico op koudebruggen beperkt.
Snelle bouwmethode
Omdat de houtconstructie wordt uitgetekend en de bouwelementen vervaardigd worden in onze atelier met onze eigen mensen, bieden we een zeer snel bouwproces op de werf zodat de woning in een korte tijd wind- en waterdicht opgebouwd is. Mede door de droge bouwmethode kan er snel doorgewerkt worden met de verdere afwerking en technieken.
Hoge isolatiewaarde
Hout heeft een hoge thermische waarde, deze is hoger dan die van andere constructies. De volledige dikte van de wand- en dakopbouw kan optimaal benut worden met isolatiemateriaal zodat we hier een laag- energie of passiefconstructie bereiken. De muur-, dak- en vloer opbouwen zijn geheel samen te stellen door de klant en zijn wensen. Tevens hebben wij ook enkele standaarden waartussen gekozen kan worden. Door de woning volledig luchtdicht uit te voeren, waarbij we garanderen dat de woningen een passiefwaarde n = 0,60 behaalt, blijft de warmte optimaal in de woning. Dit zorgt uiteraard voor een uiterst gunstige energiefactuur.
Ecologisch en milieuvriendelijk
Een woning uit hout wordt volledig vervaardigd met materialen uit hernieuwbare energiebronnen en hout gekapt door duurzaam bosbeheer (FSC). De energie die gebruikt wordt voor de productie van een houtskelet is aanzienlijk minder dan een gebouw in steen, beton of staal. Doordat hout CO2 opslaat draagt een houten gebouw of woning bij tot een beter leefmilieu. De afval en reststukken bij een houtskeletbouw zijn ook niet schadelijk voor het milieu en zijn gemakkelijk te recycleren, zo staan onze werven bekend voor een propere bouwwerf met weinig afval.
Gezond
Doordat onze houtskeletbouwmethode een dampopen systeem is werkt dit vochtregulerend, wat tevens een eigenschap is van hout. We zorgen ervoor dat de houtskeletbouw een juiste opbouw heeft waardoor er het hele jaar door een gezond binnenklimaat ontstaat. Hierdoor creëren we een systeem met een lange levensduur waardoor onze woningen onverslijtbaar zijn, mede door het gebruik van droog hout met een hoge dichtheid en een goed werkend ventilatiesysteem D.
Brandwerend
Men vraagt zich dikwijls af of zo'n houten gebouw brandwerend is. Het antwoord op deze vraag is, ja. Hout ontvlamt zeer moeizaam, de buitenkant begint te branden maar smeult zéér traag naar de kern toe. Mede door het gebruik van gipskartonplaten en isolatiemateriaal met brandwerende eigenschappen in de dragende structuur vereenvoudigen we de taak van de brandweer aanzienlijk. Tevens kunnen er nog allerlei brandwerende technieken toegepast worden om het vuur geen enkele kans te geven. De luchtdichte uitvoering van het gebouw speelt hier ook een grote rol.
Geluiddempend
Doordat we de elementen volledig kunnen vullen met isolatie, het hout geluid absorbeert en de woning luchtdicht uitvoeren volgens de regels van de kunst creëren we een hoge geluidsdemping. Hierin speelt het buitenschrijnwerk ook een grote rol, onze laag energie of passieframen in hout hebben mede door de juiste plaatsing, dubbele dichtingen, glas en afstelling van het raam de beste resultaten naar geluiddemping toe. Dit biedt zeker een meerwaarde als u bijvoorbeeld langs een drukke weg woont. Ook de tussenvloeren worden zodanig uitgevoerd dat er geen contactgeluid hoorbaar is, dit resulteert in betere resultaten dan een vloer uitgevoerd met betonnen welfsels.
Kostprijs
Men zegt soms dat houtskeletbouw een duurdere bouwmethode is dan traditioneel bouwen, maar als men dezelfde woning traditioneel uitvoert met dezelfde isolatie en luchtdichtingswaardes is op het eind van de rit een houtskeletbouw van dezelfde kostprijs of zelfs lager dan een traditionele woning in steen. De investering moet ook op langere termijn bekeken worden, door de hoge isolatie en luchtdichtingswaarde gaat u dit aanzienlijk merken aan uw energiefactuur. Door de snelle bouwmethode en de duur van de werken kan er eventueel bespaard worden op huurgeld.
Bekijk Realisaties

RECENTE REALISATIES

houtskelet-energiebewust-bouwen-passief-woning-limburg
buitenschrijnwerk
daken
houten-bijgebouwen
keukens
woningbouw
houten-poorten
interieur
gevelbekleding